Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Érintsd meg a jövőt!

"A Microsoft az operációs rendszer fejlesztését egészen új irányba terelte, így a fő szempont az érintésre érzékeny kijelzőkhöz megfelelő, kényelmes vezérlési forma kialakítása volt. Ez az elképzelés már önmagában is radikális módosítást jelzett előre, melyet végül a vállalat a Modern UI, azaz a modern felhasználói felület segítségével oldott meg. A korábban Metro felületnek hívott felhasználói interfész kiváltja az előző Windows operációs rendszerek Start menüjét, ami a hagyományőrző PC-s rétegnek még nem tetszik, de a változás szükségszerű volt.." - írja a prohardver.hu

A teljes cikk olvasásához kattints ide!

0 Tovább

Tegyük tisztába az alapokat! :)

A Wikipédia magyar nyelvű szócikke így indul: "A Windows 8 a Microsoft Windows-termékcsaládjának tagja, melyet személyi számítógépeken éstáblagépeken való használatra egyaránt fejlesztettek. A kiskereskedelmi kiadás 2012 október 26-án jelent meg, három évvel elődje, a Windows 7 után."

A folytatást ide kattintva olvashatod!

0 Tovább

Négymillió..

"A pénteki premier óta eltelt néhány nap alatt világszerte négymillióan vásároltak Windows 8-frissítést - jelentette be Steve Ballmer, a cég elnök-vezérigazgatója a cég Seattle-i sajtóeseményén."

A teljes origo-cikket itt olvashatod!

Még egy kiemelés a cikkből, tőlünk, mert volt már ilyen kérdés itt a blogon korábban: "..az előző Windowsokról való frissítés itthon kilencezer forintba kerül, aki pedig idén június után vásárolt windowsos PC-t, feleennyiért állhat át rá."

0 Tovább

Érdemes átállni Windows 8-ra?

Az origo összegyűjtött jópár pro és kontra érvet a Windows 8-ra történő átállás mellett - és ellen. Szerintük is gyorsabb, biztonságosabb, stabilabb és védettebb lett az új Windows .. az ellenérveket meg mindenki olvassa el magának :)

A teljes cikket ide kattintva olvashatod!

0 Tovább

Windows 8-ra .. Vistáról?

Egy kedves olvasónk küldte az alábbi történetet. Ha neked is van hasonló (vagy teljesen másmilyen :) élményed, tapasztalatod a Windows 8-cal, írd le röviden a post alatt kommentben és add meg ugyanott email címedet is, jelentkezünk nálad a sztoriért!

..

"Volt egy kis időm a hétvégén, és nekiálltam a Vistát futtató Toshiba notebookom frissítésének Windows 8-ra.

Mielőtt a lelkes olvasó azt gondolná, hogy nem vagyok épelméjű, hogy Vistát használtam eddig, szeretném leszögezni, hogy teljesen jól működik, gyors, használható stb. És mivel gyárilag előre volt telepítve a gépemen, nem is kellett bajlódnom se driverekkel, se kompatibilitási kérdésekkel. Szép volt, jó volt, de itt a Windows 8, aminél viszont már úgy döntöttem, hogy váltok.

Mivel ez egy kb. 4 éves gép, ezért a 4.500 Ft-os ajánlattal nem tudtam élni, úgyhogy a 9.000 forintos frissítés mellett döntöttem.

Felkészülés: Mivel a "Nyugi-nyugi, minden dokumentumod megmarad a Windows frissítése után" nem szerepel az élet biztos dolgainak rövid listáján az adó és a halál mellett, ezért jobbnak láttam első lépésként mindent lementeni egy külső vinyóra. Tudja az ördög, mi fog történni, és nem akarom Fortunára és több millió programsorra bízni 4 évnyi doksijaim megmaradását.

Fél óra alatt le is mentettem - remélem - mindent: mappák tartalmát, Windows Mailt kiexportáltam, Internet Explorer kedvenceimet is.

A kezdés egyszerű volt, és mivel az olcsóbbik online vásárlást és telepítést választottam, megspóroltam a boltba menetel benzinköltségét is.

A Frissítési asszisztens rögtön a weboldalról indul egy ötmegás program formájában, és rögtön a gépem átvizsgálásával kezdte. Pár perc után adott is egy eredményt, miszerint alapvetően rendben lesz a gépen W8 alatt is.

Van pár progi, amiket újra kell majd telepítenem; főleg a Toshiba kiegészítő programjait és az Office 2010-et. Ez utóbbin meg vagyok kicsit lepődve, de majd megoldom.


Következőnek a varázsló azt kérdezte, hogy milyen beállításokat akarok átmenteni a Vistából.

2 Tovább

microsoft

blogavatar

A Windows 8 megérkezett! Ismerkedj meg vele!

Utolsó kommentek